הטיפים שלי

הבישול מודרני הוא הבישול שיש בו יתר  חשיבות על ארכים תזונתים של מוצרים
אנו משתדלים לבשל בטמפרטורה נמוכה כדי לשמור על אבות המזון כמה שיותר
מטבח חדשני משתמש הים בישול בסקיות ווקום כמטרה לשמור על מזון ולא לעבד ארכו התזונתי
אנו שוברים הים הרבה סטיגמות שקיבלו מהסבתות ומהאמאות כמו בישול בסיר לחץ על הגז או המלחת חצילים
כמה שפים עבדים כבר בשיטוף פעולה עם מאבדות כדי להבין יותר טוב מהם שינוים במזון בזמן הבישול

קניית חומרי גלם זה שלב מאוד חשוב ליקראת הבישול –
הרבה חומרי גלם מעולם החי יכולים להות מזוהמים בחידקים.
כדי לימנוע חלק מבעיות יש ליקנות חומרים במקום בטוח כמו סופרמרקטים, רשתות שיווק מוקרות.
בקנית מוצרים מהחי יש להיסתקל על סימני הכר של המוצרים:
למשל צבע זימים בדגים טריים צריכה להות אדום זוהר, בשר לא
צריך להות לח ודביק, קופסות שימורים לא נפוחות וללא חלודה וכו.
עם קונים דגים קפואים יש ליבדוק כמות הקרח שמצפה הדג כאנו קונים 30% קרח במחיר של הדג.

 

מיונז ללא ביצים
 
2 בננות רכות
כף חרדל דיג`ון
מיץ מ1/2 לימון
מלח, פלפל
כוס שמן  
 
טוחנים כל החומרים חוץ משמן במעבד מזון
מוסיפים שמן בהדרגה עד קבלת רוטב סמיך
שומרים בקירור עד ימיים.